Voorbede - Evangelisatie Haastrecht

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Voorbede

Pastoraat
'Gedenkt elkaar in de gebeden...': een bijbelse opdracht

Het doen van voorbede is niet alleen een goede gewoonte, maar ook een Bijbelse opdracht. In de Bijbel lezen we hoe de jonge christengemeente voorbede deed voor Petrus toen hij in de gevangenis zat. Ook Paulus roept in zijn eerste brief aan TimotheĆ¼s op dat er 'smekingen, gebeden, voorbiddingen en dankzeggingen' gedaan worden voor alle mensen.

Er kunnen vele situaties zijn die de aanleiding geven tot voorbede. Dit kunnen blijde omstandigheden zijn, zoals een verjaardag, een jubileum of een ontslag uit het ziekenhuis. Er kunnen echter ook verdrietige omstandigheden zijn die om voorbede vragen, zoals ziekte, psychische nood of een sterfgeval in gezin of familie. Behalve de persoonlijke voorbede voor gemeenteleden wordt er ook altijd voorbede gedaan voor 'algemene' zaken van nationale of internationale aard, bijvoorbeeld voor het koningshuis, de landelijke politiek en de wereldwijde noden.

Wanneer u een verzoek tot voorbede heeft, kunt u dat doen middels de knop contact/relevante gegevens, aanvragen voorbede.
Nederlands Hervormde Evangelisatie op Gereformeerde Grondslag te Haastrecht
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu